Skip to content

La tecnologia a l’aula de matemàtiques

tecnologia matemàtiques

La tecnologia pot arribar a substituir el rol del professor a l’aula?

Res no substitueix l’impacte d’un mestre en un alumne, ni en un grup. El problema sorgeix quan la seva atenció es divideix entre més de 25 alumnes simultàniament. És aquí on la tecnologia genera valor. Activitats autoassignades adaptades a les necessitats individuals, exercicis que s’autocorregeixen, que donen feedback instantani als estudiants amb ajudes adaptades, informes que mostren al mestre el progrés de la seva classe, sistemes de recomanació de contingut que tenen en compte el currículum i la situació particular de cada grup. En poques paraules: la tecnologia ben entesa ajuda a personalitzar l’experiència d’aprenentatge.

De quina manera la tecnologia ajuda a l’aprenentatge basat en evidències?

La tecnologia també genera valor a l’hora de recavar dades sobre l’aprenentatge dels continguts i la progressió de cada alumne. En l’avaluació (entesa com una avaluació formadora, no sumativa) no és important solament la foto del moment on es troba l’alumne.  És crucial poder tenir més perspectiva i veure d’on parteix i quin és el seu recorregut, per poder oferir-li les millors eines d’avenç. La tecnologia ens permet aquesta mirada àmplia i a la vegada molt detallada.  Així, el docent pot dedicar-se a gestionar la classe, facilitar la conversa i assegurar-se de generar un ambient d’aprenentatge competencial a l’aula. 

La tecnologia allibera el mestre de les tasques de menor valor, però imprescindibles, perquè pugui centrar-se a ajudar a créixer els seus alumnes. 

  • Isaac Sayol

    Enginyer de formació, emprenedor i educador per vocació: «L’educació és motor de canvi i el mestre és la peça que ho possibilita.» Optimista i curiós per naturalesa. Dedica els seus esforços a contribuir en el producte d’Innovamat ajudant a millorar la manera en què els infants aprenen matemàtiques. Les reflexions i idees que comparteix no són pròpies, sinó de professors o experts amb qui ha tingut la sort de connectar. #EstimemLesMates

Entrades recents

Subscriu-te al butlletí

Rep totes les nostres novetats i continguts exclusivament al teu correu.