Skip to content

Els sòlids platònics més festius (Ebook)

solids-platonics-nadal-matematiques

Voleu una decoració ben matemàtica per a casa vostra o per a l’escola? Us presentem els cinc sòlids platònics, a punt per imprimir-los, muntar-los i guarnir l’arbre, la porta, el balcó o el que vulgueu

Sabies que només existeixen cinc poliedres regulars, és a dir, cossos 3D que tinguin totes les cares i angles interiors iguals? Per demostrar que no n’hi ha més, només cal que ens fixem en les diverses opcions que tenim d’ajuntar polígons al voltant d’un vèrtex.

Els antics grecs, des de matemàtics com Pitàgores o Euclides fins a filòsofs com Plató (de qui reben el nom) o Aristòtil, ja coneixien aquests cinc poliedres; en veneraven la puresa i, fins i tot, els associaven als elements: terra, aire, foc, aigua i èter o cosmo.

Com veus, fa segles que els sòlids platònics ens inspiren. I a nosaltres ens han inspirat… cinc reptes decoratius per a aquestes festes! Et proposem conèixer els nostres personatges, resoldre els reptes i muntar els teus propis sòlids platònics. Esperem que et quedi una decoració ben geomètrica!

Acompanya des de casa amb Bmath

Amb Bmath podran practicar matemàtiques de forma divertida i autònoma.

Una App que ofereix un algortime adaptat al ritme de cada infant, dirigida a nens i nenes entre 3 i 12 anys.

  • Albert Vilalta

    És enginyer de formació i professor de matemàtiques per vocació. Actualment, és professor a la Facultat d’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i està acabant un doctorat en didàctica de les matemàtiques. Combina la seva tasca universitària amb formacions de professorat i, sobretot, amb responsabilitats de recerca, comunicació i conceptualització al departament didàctic d’Innovamat.

Entrades recents

Subscriu-te al butlletí

Rep totes les nostres novetats i continguts exclusivament al teu correu.