Skip to content

Benvinguts als recursos de 1r de primària

Hola!

Si formeu part d’una família amb un infant a 1r de primària, aquesta entrada del bloc us servirà per orientar-vos entre les diverses opcions que proposem en resposta a la situació excepcional que vivim.

És ben probable que les matemàtiques tal com les veurem no s’assemblin gaire a com les vau viure vosaltres. És per això que, abans de concretar cap proposta, us volem donar un consell. Escolteu amb curiositat com s’enfronten a les tasques els vostres infants, i intenteu sempre fer preguntes com ara: Què fas? Com ho fas? De quina manera ho penses?

Dit això, a partir del dilluns 16 de març, us oferim el següent:

  • Reptes d’Aventures, la dinàmica d’aula setmanal que ens serveix per construir destreses i coneixements de geometria, mesura, estadística o probabilitat. Cada sessió està pensada per durar aproximadament una hora setmanal i està contextualitzada, en funció del curs, en una història de ficció que ens serveix de trama i motor per engrescar els infants. És per això que cada repte comença amb un vídeo on es presenta l’aventura. Us oferim la guia didàctica pels mestres, adaptada per a casa: dues pàgines on es proposen les activitats, el material necessari (també adaptat) i la gestió que us recomanem per tal de conduir la sessió. Us recomanem llegir-ho tot amb calma abans de posar-vos-hi amb els infants. Si voleu informació de més profunditat didàctica sobre les Dimensions del currículum oficial a les quals es fa referència, podeu llegir aquest fil de Twitter: https://twitter.com/innovamat_cat/status/1174703423251537921
  • Sessions de consolidació del Laboratori dels Nombres, la dinàmica d’aula que, dos cops per setmana, ens serveix per construir destreses i coneixements de numeració i càlcul. Us oferim pàgines dels quaderns de registre adaptades, per tal que els infants practiquin. Totes les pàgines inclouen una introducció amb vídeos explicatius i recomanacions de gestió per conduir la sessió.
  • Activitats científiques, gràcies als nostres companys d’@e_x_plorium. Cada activitat pot tenir una durada variable, i us oferim la guia didàctica pels mestres, adaptada per a casa en format d’entrada al bloc: s’hi proposen les activitats, el material necessari (també adaptat) i la gestió que us recomanem per tal de conduir la sessió.

Us recomanem fer només les activitats del curs que correspongui al vostre infant, tot i que podeu consultar les propostes d’altres cursos per fer, si cal, adaptacions de suport o per buscar més idees.

Per acabar, ja sabeu que disposeu de la nostra plataforma digital, bmath, per practicar i consolidar les destreses matemàtiques. A partir del dilluns 16 de març, a més, incorporarà millores significatives en la seva versió per casa. Descarregueu-la i proveu-la!

Entrades recents

Subscriu-te al butlletí

Rep totes les nostres novetats i continguts exclusivament al teu correu.