Skip to content

Observacions i anàlisi d’aula

Reflexions per a la millora de la pràctica docent

La reflexió sobre la pràctica docent és una de les eines més poderoses per millorar com a professionals de l’educació. L’observació de classe, i la posterior anàlisi del que ha succeït, ens fa més conscients de les situacions que es generen a l’aula i de quina repercussió han tingut (o poden tenir) en els nostres alumnes.

És per això que avui comencem una nova secció al blog, sobre observacions d’aula. Visitarem escoles, observarem els mestres que ho vulguin (moltes vegades, seran membres de l’equip didàctic d’Innovamat) i us portarem les anàlisis d’acord amb les tres capes que sempre tenim en compte quan parlem de didàctica de les matemàtiques: continguts, processos i habilitats socioemocionals. A més, posarem especial atenció a la gestió de l’aula i l’atenció a la diversitat.

En què ens podem fixar per empoderar l’alumnat en el desenvolupament dels processos? Com sabem que l’alumnat està fent connexions? Raonant? Resolent problemes? Què podem fer quan un alumne fa una intervenció inesperada? Quan treballem les habilitats socioemocionals, com la perseverança o l’acceptació de l’error? Quines evidències tenim que s’hagi produït un aprenentatge significatiu? És natural, i d’allò més formador, plantejar-se qüestions d’aquesta mena. Pretenem convertir la secció Observacions i anàlisi d’aula en un espai de reflexió i debat per trobar respostes a totes elles, de manera conjunta, i per millorar les nostres habilitats com a mestres d’una manera eminentment pràctica.

Com sempre, esperem que us sigui d’utilitat. Som-hi!

  • Laura Ansorena

    Formada en arquitectura i professora per absoluta vocació. Li agraden les coses boniques i de debò, com les matemàtiques. Actualment és professora de Matemàtiques, Dibuix Tècnic i Disseny a Aula Escola Europea. Combina la tasca docent amb la col·laboració al departament didàctic d'Innovamat.

Entrades recents

Subscriu-te al butlletí

Rep totes les nostres novetats i continguts exclusivament al teu correu.