Skip to content

La proposta d’Educació infantil d’Innovamat

Innovamat-educacio-infantil

Un any més hem treballat junts i us hem acompanyat per oferir-vos una proposta de qualitat. Les vostres inquietuds, el vostre retorn i les vostres idees ens permeten aprendre i millorar els materials contínuament.
És per això que aquest curs, amb l’entrada de la nova llei educativa, la proposta d’Infantil arriba amb novetats. Però no us preocupeu: el que s’ha fet és simplificar-la. Veureu que molt del que hem plantejat ja ho fèieu així, però ara us serà més fàcil fer servir la proposta. Voleu saber en què consisteixen les novetats? Som-hi!

D’on venim?

Com sabeu, la proposta d’Infantil fins ara estava basada en quatre dinàmiques: els Tallers, on construíem el coneixement en gran grup a través de converses dinamitzades pel mestre o mestra; els Racons i l’App, on posàvem en pràctica tots els aprenentatges; les Provocacions, on, a través d’escenaris suggerents, enllaçàvem el coneixement matemàtic amb altres àrees com l’art, l’arquitectura i les ciències, cadascú al seu ritme, i, finalment, les Rutines, on connectàvem el coneixement matemàtic amb la vida quotidiana.

Les quatre dinàmiques funcionaven per separat, però també estaven interconnectades i conformaven una proposta complexa que, de vegades, us resultava aclaparadora. Per això hem decidit repensar i simplificar algunes de les dinàmiques.

Les novetats!

A la proposta per al curs 2022-2023, només trobareu dues dinàmiques: els Tallers i els Espais.

Els Tallers

Els Tallers segueixen sent com els coneixíeu: continuaran sent activitats de construcció de coneixement en gran grup, on és el mestre qui guia i introdueix el vocabulari específic, treballant de manera competencial els diferents blocs de contingut.

Els Espais

Els Espais són propostes on construïm i apliquem els coneixements, a través dels espais de joc i descoberta que habitualment ja teniu a l’aula: art, joc simbòlic, construccions, etc. Mitjançant les guies (que ara són diferents per a cada curs), us ajudem a veure quins processos i coneixements matemàtics sorgeixen de manera espontània en aquests Espais, i quines preguntes riques i quins materials podeu fer servir per treure’n tota la riquesa.

Proposem sis escenaris interdisciplinaris i transversals centrats respectivament en l’art, la construcció, l’experimentació, els jocs de taula, el material manipulatiu i el joc simbòlic, a banda de l’app de pràctica digital. Els qui recordeu la proposta del curs passat veureu que moltes d’aquestes idees estan inspirades en activitats dels Racons i les Provocacions.

I tot això com es veu reflectit al Gestor? Descobrireu que les guies digitals s’han refet de dalt a baix: ara són més agradables de llegir i inclouen més imatges del material i de produccions d’infants, perquè en tingueu exemples reals.

Vida d’aula

Finalment, la proposta integra la Vida d’aula, un banc de recursos (jocs de taula, cançons, contes, etc.) perquè pugueu treballar el dia a dia a classe des d’una perspectiva matemàtica.

I fins aquí el resum de les novetats d’enguany. Com sempre, ja sabeu que si teniu qualsevol dubte, podeu comptar amb nosaltres: a través de l’assessor us ajudarem de la millor manera possible a integrar les novetats!

  • Judith Fábrega

    Amant de les mates i mestra d’infantil per vocació. Llicenciada en Educació Infantil per la UAB i doctorada en «curriculum and instruction» per la University of Florida. Gràcies al programa Profesorado Visitante va marxar a fer de mestra a una escola bilingüe de Kindergarten als Estats Units. «La sensació de màgia que sento quan entro en una aula d’infantil no marxa mai.» Innovamat em permet això: canviar la mirada cap a la infància, començant per les mates!

Entrades recents

Subscriu-te al butlletí

Rep totes les nostres novetats i continguts exclusivament al teu correu.