Skip to content

Què vol dir fer matemàtiques a Innovamat

matemàtiques-innovamat

Cinc per u, cinc. Cinc per dos, deu. Cinc per tres, quinze. Et sona?

A Innovamat entenem que fer matemàtiques és molt més que memoritzar les taules de multiplicar i mecanitzar algoritmes. És ser capaç de buscar patrons per entendre millor el món. És entendre que les matemàtiques són una manera de millorar les nostres estratègies de resolució de problemes, que impliquen raonar, comunicar i representar. I, és clar, també connectar el coneixement amb el món de dins i de fora de les matemàtiques.

I encara més: estem segurs que les matemàtiques són per a tothom; no de la mateixa manera, com expliquem en aquest article sobre l’atenció a la diversitat, però per a tothom. Sigui com sigui l’alumne, tots hi caben!

Les matemàtiques i les habilitats socioafectives

Entenem l’aula de matemàtiques com un camp fèrtil on creixen les habilitats socioafectives: és un mirall que ens ensenya com manegem la frustració, com es ressent la nostra autoestima o el nostre autoconcepte quan ens equivoquem, o com treballem la resiliència.

Perquè de veritat la classe sigui un camp fèrtil, necessitem fugir de la mecanització i de l’opacitat, i apropar-nos a la manipulació, la discussió i la transparència. Apropar-nos a cometre errors entenent on hem fallat i per què, utilitzant-ho de trampolí per avançar. És així com encenem les ments dels nostres alumnes. És així com la classe de matemàtiques ens apropa a un coneixement més profund de l’ànima humana.

  • Verónica Sánchez

    Ha estudiat Humanitats i Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra. Ha donat classes de Literatura en instituts de Barcelona i Nova York. Actualment, combina la docència i la coordinació curricular a L’Horitzó (Barcelona) i l’escriptura de guions de la sèrie El Viatge de Sam a Innovamat. El 2014 va guanyar el premi Carlemany amb la novel·la juvenil Coses que no podrem evitar (Columna)

Entrades recents

Subscriu-te al butlletí

Rep totes les nostres novetats i continguts exclusivament al teu correu.