Skip to content

Formacions didàctiques per a docents de matemàtiques

Taula de continguts

La professió docent és una professió complexa, bonica i gratificant. Sabem que ser a l’aula, transmetent i donant eines als alumnes per descobrir diversos coneixements i maneres de pensar, omple molt. I un dels pilars que ens ajuda a seguir millorant és formar-nos contínuament!

Des d’Innovamat volem acompanyar-vos i donar-vos suport ―a centres, docents, infants i famílies― en aquest procés formatiu, per fomentar unes matemàtiques més riques. Per això, si voleu conèixer algunes de les formacions que hem fet, seguiu llegint i conegueu tot el que us proposem. Som-hi!

La importància de la formació docent

Tal com deia John Cotton Dana: «Qui s’atreveix a ensenyar, mai no ha de deixar d’aprendre». A Innovamat també pensem que la formació contínua és cabdal per poder ajudar els nostres alumnes en el seu procés d’aprenentatge. Conèixer noves estratègies, compartir experiències entre docents, escoltar o parlar amb experts en didàctica, etc. és vital per poder ajudar l’alumnat a desenvolupar totes les seves capacitats i habilitats.

De fet, justament per això sempre diem que no som ni un mètode, ni una editorial, ni una aplicació. Per ser un mètode, hauríem de proposar un camí únic i tancat de fer les coses. I a nosaltres no ens interessa en cap cas que els docents apliquin fil per randa la proposta i «deixin de pensar». El que volem és ajudar-los en el seu dia a dia perquè construeixin coneixement i fomentin el pensament crític i habilitats, com la resolució de problemes, entre els seus alumnes.

Per això, durant el curs, els nostres assessors i equip didàctic estaran al vostre costat, per ajudar-vos a implementar la proposta a l’aula i adaptar-la a les vostres necessitats. Cal que tant experts com mestres remem cap a la mateixa direcció si volem un canvi veritable a les aules.

Formació en didàctica de les matemàtiques

Per tal d’impulsar un aprenentatge basat en el desenvolupament d’habilitats, personalitzat i pràctic de les matemàtiques, el nostre equip didàctic acompanya els docents amb diferents formacions al llarg del curs. Són moments idonis per trobar-nos, compartir experiències i estratègies que seguim a l’aula, i resoldre dubtes.

Jornades d’inici de curs

Cada any, per començar amb bon peu el curs, preparem unes jornades sobre didàctica de les matemàtiques amb l’objectiu de donar eines per gestionar l’aula i fomentar l’aprenentatge competencial.

A través d’aquestes formacions dissenyades per i per a docents, volem acompanyar-vos en la implementació de la proposta al vostre centre, per fer-la el més fàcil possible. Sabem que Innovamat suposa un canvi important tant en la gestió de l’aula com en la concepció de l’aprenentatge de les matemàtiques, i volem ser al vostre costat per donar-vos les eines necessàries.

A l’inici, fèiem aquestes jornades de manera presencial, però a causa de la pandèmia vam passar al format en línia. A continuació, us deixem una llista de reproducció de les formacions que vam fer el 2022.

Aquest any 2023, però, ens hem animat i tornarem a fer presencials les jornades didàctiques! Ens fa molta il·lusió poder-nos retrobar amb tots vosaltres en persona. El nostre equip d’experts en didàctica de les matemàtiques està posant tota l’energia i passió per preparar-les. Estarem de gira didàctica els mesos de juny, juliol i setembre, i visitarem més de 50 localitats de tot el país!

Jornades didàctiques a mitjans de curs: els Formaths

Però al llarg de l’any també oferim altres tipus de jornades. Per exemple, cap a mig curs, fem unes formacions més específiques per a cada etapa, centrades en didàctica de les matemàtiques, els Formaths.

Per als Formaths d’aquest últim curs 22-23, ens vam engrescar i tot el nostre equip didàctic va entrar a les aules! El nostre objectiu era potenciar la pràctica reflexiva docent. Gràcies a alguns centres que ens van obrir les portes, ens vam enfrontar a contextos reals i vam reflexionar, amb tots els docents que fan Innovamat, sobre com preparàvem i fèiem una classe. Vam analitzar conjuntament què havíem planificat, com havia anat, quins aprenentatges n’extrèiem i què podíem millorar. Va ser molt gratificant!

Tendències en educació matemàtica

Però això no s’acaba aquí! Addicionalment, impartim formacions puntuals relacionades amb les novetats en tendències educatives i, específicament, en didàctica de les matemàtiques. Recentment, ho hem fet a través de conferències, seminaris en línia o altres tipus d’esdeveniments.

Nosaltres, com a experts, també ens formem constantment. I un dels nostres objectius és transferir-vos allò que anem trobant. Per exemple, en l’esdeveniment del Cicle de Conferències del curs 22-23, vam plantejar una sessió sobre les noves tendències en didàctica de les matemàtiques que vam aprendre en el nostre viatge a l’NCTM. Laura Morera i Marc Caelles ens van explicar tot el que es van emportar d’aquelles jornades. Aquí teniu l’enllaç per si no les vau poder veure.

L’acompanyament és clau

Per acabar, ens agradaria recalcar que per a nosaltres és molt important estar el més a prop possible dels docents. Per això, els centres que treballen amb la nostra proposta tenen un assessor didàctic assignat que poden contactar per rebre suport sobre dubtes en didàctica, temes logístics, etc. en qualsevol moment del curs.

Tot això, però, és l’estàndard base. Sempre adaptem l’assessorament a les necessitats de cada claustre. Si un claustre ens demana formació específica, podem oferir-la. Volem que els docents se sentin acompanyats en tot moment i ajudar-los a millorar la feina que fan amb base didàctica. Seguim formant-nos!

Entrades recents

Subscriu-te al butlletí

Rep totes les nostres novetats i continguts exclusivament al teu correu.