Skip to content

Escoles Vèrtex, ensenyar i aprendre

escola-vertex

A Innovamat ens agrada molt aprendre. Constantment analitzem, observem, mesurem i busquem noves formes d’enregistrar tot el que ens envolta i que està relacionat amb la didàctica i l’aprenentatge. És per això que tenim un equip de recerca, el Grup Piràmide, que col·labora amb la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili, que s’encarrega d’escollir i dur a terme diferents projectes d’investigació.

Què és el grup Piràmide?

El Grup Piràmide és un grup de recerca vinculat a la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Barcelona i D’EP Institut, impulsat i coordinat per Innovamat, que té per objectius dur a terme estudis que contribueixin a la didàctica de les matemàtiques en general, i mesurar l’impacte de la proposta d’Innovamat per millorar-la.

Actualment, aquests projectes estan enfocats al rendiment acadèmic, a la motivació de l’alumnat i a les dificultats d’aprenentatge en matemàtiques, entre d’altres. I tots tenen una cosa en comú: les Escoles Vèrtex.

Compromesos amb la investigació científica rigorosa i de qualitat

Les Escoles Vèrtex són centres membres d’una comunitat capdavantera amb ganes de contribuir a la recerca en didàctica de les matemàtiques. Es tracta d’escoles que poden (o no) estar fent Innovamat a les seves aules i que han manifestat interès a participar en els diferents projectes.

Pertànyer a aquesta comunitat permet tenir visibilitat de quins estudis s’estan duent a terme i poder escollir a quins participar. Es tracta d’una qüestió totalment voluntària, i proporciona als participants tant l’oportunitat d’accedir als resultats com a unes conclusions personalitzades.

L’objectiu és compartir els descobriments a través de publicacions científiques i continuar aprenent sobre la didàctica i l’aprenentatge de les matemàtiques. En aquest vídeo us ho expliquem:

Estudis del curs 2022-2023

Vols conèixer una mica més els estudis amb què estem treballant durant el curs 2022-2023? Aquí te’ls presentem!

ARTIST (Automated Response to Intervention STudy)

Un estudi que té per objectiu detectar de manera precoç alumnes amb risc de dificultats d’aprenentatge i oferir-los una intervenció creada amb eines didàctiques dissenyades específicament per a aquests infants.

EQUAL (Estudi de Quaderns d'Avaluació Longitudinal)

Un estui que ens permetrà analitzar els resultats de les proves dels Quaderns d’Avaluació de les Competències Bàsiques i de les proves Cangur per determinar variables d’influència.

CB5 (Competències Bàsiques a cinquè de Primària)

L’objectiu és analitzar l’efecte de la proposta curricular en l’aprenentatge a cinquè de primària.

MAI (Mathematical Anxiety at Interest)

Un estudi que té com a objectiu analitzar l’efecte de la proposta curricular sobre la predisposició emocional a les matemàtiques i, en particular, sobre l’ansietat matemàtica. 

SMALL (Study of MAthematical Long-term Learning)

Un estudi que ens ajudarà a analitzar els factors cognitius, emocionals, socioeconòmics i de la proposta curricular que afecten l’aprenentatge de les matemàtiques, de P5 fins a 6è.

TIMES (Teacher Influence on Mathematics Education Study)

Estudi l’objectiu del qual és analitzar les estratègies d’implementació i com aquestes afecten el rendiment dels infants.

Vols que el teu centre sigui una Escola Vèrtex, o t’agradaria tenir-ne més informació?

  • Eudald Correig

    L'Eudald Correig és llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona, té un màster en Física Teòrica i Matemàtica per la Universitat d’Utrecht i un postgrau en Teoria de Cordes per la Universitat de Califòrnia a Santa Cruz. Ha treballat en intel·ligència artificial aplicada a cognició i a dificultats d’aprenentatge. Actualment, és professor associat al grau de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili i director de recerca a Innovamat.

Entrades recents

Subscriu-te al butlletí

Rep totes les nostres novetats i continguts exclusivament al teu correu.