Skip to content

Retos de verano 2022

Ja s’acaba el curs! Ooooh… Però no patiu! Aquestes vacances continuarem estimulant les ments dels petits de la casa (i dels no tan petits) amb una proposta d’activitats ben estiuenques. L’equip didàctic les ha pensades, però qui hi ha posat el bon gust són els nostres dissenyadors, que ja somien amb… Gelats? Sí, gelats! Ben fresquets i de sabors diferents.

Què són?

Des d’amagar i trobar un tresor fins a pensar un ball matemàtic, són activitats que els infants poden fer sols, en família o amb els amics, aprofitant les oportunitats que ens ofereix l’estiu. Cada repte compta amb preguntes de dos nivells diferents, i durant totes les vacances posarem a prova coneixements i habilitats matemàtiques ben diverses.

Tal com comentem en aquest article, durant l’estiu existeix una tendència de retrocés en els coneixements i les habilitats dels alumnes a causa d’interrupcions perllongades en la seva educació. Aquest fenomen és la pèrdua d’aprenentatge. Justament, una bona manera de mantenir les ments matemàtiques actives és treballar-les durant les vacances, tenint accés a activitats i reptes per tal de disminuir les interrupcions en la seva educació. 

Des d’Innovamat hem publicat una sèrie de quaderns de reptes matemàtics per fer en família, anomenats Enigmath. Hem creat un quadern per a cada cicle de primària, amb els respectius continguts curriculars. Les històries dels quaderns són protagonitzades pels personatges del grup Bmath, els quals es troben immersos en un misteri que els nens hauran de resoldre. Aquest misteri els portarà per quatre camins amb entorns molt diferents, on trobaran diverses activitats que posaran a prova les seves habilitats matemàtiques.

Però, si encara en voleu més, en aquest post trobareu tot de reptes matemàtics ben estiuencs perquè també pugueu divertir-vos en família i treballar les matemàtiques de manera competencial. Esperem que aquests reptes us agradin i no us oblideu de penjar-los a les vostres xarxes i etiquetar-nos!

Que passeu un bon estiu!

Repte 1 El mapa del tresor

Repte 2 – Atrapem figures geomètriques

Repte 3 – Algoritmes de cuina

Repte 4 – Estimem la mesura

Repte 5 – Dansa matemàtica

Repte 6 – Joc de daus

Repte 7 – Carta als personatges

  • Anna Llobet

    Redactora de contenidos y comunicadora. Mientras estudiaba en la Universidad Pompeu Fabra de Barcelona, se dio cuenta de la importancia de la comunicación para transmitir conocimientos y emocionar. Siempre ha estado muy interesada en la educación y en los valores alrededor del aprendizaje matemático: «Las mates también son un lenguaje para explicar el mundo».

Entradas recientes

Suscríbete a la newsletter

Recibe todas nuestras novedades y contenidos exclusivamente en tu correo.