Skip to content

Celebrem junts el Dia Mundial del Docent

dia-mundial-docent

Si haguessis d’escollir el docent que més empremta t’ha deixat, a qui escolliries i per què? Nosaltres ens hem fet aquesta pregunta i hem posat les nostres respostes en comú. I saps què? Més enllà dels ensenyaments teòrics, tots coincidim en el fet que el que més recordem són la passió, l’afecte, la paciència i el sentit de l’humor dels nostres professors.

La docència va més enllà de la teoria

El paper del docent a l’aula traspassa generacions, llibres de text i activitats. Parla de valors, de gestió emocional, d’empatia i de lideratge. De reforç positiu, de creixement personal i de les habilitats socioafectives (enllaç al post competències), que tantes vegades hem mencionat en aquest blog.

Mira aquest vídeo i convenç-te:

El Dia Mundial del Docent

Des de 1994, el 5 d’octubre és una data molt assenyalada al calendari. Es tracta del Dia Mundial del Docent i commemora l’acceptació de la Recomanació de l’OIT (Organització Internacional del Treball) i la Unesco en relació amb la Situació del Personal Docent (1966). S’hi recullen la regularització dels docents quant a formació, drets, reconeixements i contractació.

Cada any la Unesco organitza unes jornades basades en un tema central per celebrar aquest dia. Per exemple, les dels anys anteriors van ser: «Els docents en el centre de la recuperació de l’educació» (2021), «Docents: liderar en situacions de crisi, reinventar el futur» (2020), i «Joves docents, el futur de la professió» (2019).

Aquest any, el 2022, el tema central de les jornades és:

Consulta el programa complet aquí.

Uneix-te a la festa!

En aquesta jornada es debatrà sobre com els docents estan transformant l’educació, sobre el suport que necessiten per desplegar plenament el seu talent i vocació, i per repensar el camí que queda per recórrer pel que fa a la professió a escala mundial. 

Pots unir-te a la conversa o seguir les ponències a les xarxes amb els hashtags:

#DiaMundialDelsDocents #WorldTeachersDay

I si t’hi animes, grava’t en vídeo agraint al docent que més t’ha marcat la seva labor. No t’oblidis de mencionar-nos (@innovamat_cat) perquè puguem compartir-ho i, qui sap? Potser arriba al seu destinatari… I el que està clar és que servirà per animar i motivar altres docents. Així que: uneix-te i celebra amb nosaltres el Dia Mundial del Docent!

Dia mundial dels docents 2023

Tots els que hem decidit ser mestres gaudim de la meravellosa oportunitat de generar, cada dia, oportunitats d’aprenentatge que impacten, transformen, inspiren i modelen les vides dels altres. Un propòsit valent i essencial que, junts, cuidem amb persistència i constància.

A Innovamat tenim la immensa sort de poder parlar, reflexionar, ajudar i formar moltíssims docents. Tenim la sort de conèixer-vos, escoltar-vos, compartir preocupacions i celebrar fites. És per això que hem aprofitat les Jornades Didàctiques per llegir-vos una carta de part de tot l’equip. Avui, aquesta carta la fem arribar a tota la comunitat educativa. Esperem que gaudiu del meravellós viatge de la docència.

Moltes gràcies, mestres i professors. Plegats, continuem construint comunitat per transformar l’educació.

Que els vents us siguin propicis. Feliç dia dels docents!

Estimats i estimades mestres,

Ja sabeu què diuen: «Si vols arribar de pressa, ves-hi sol. Però si vols arribar lluny… ves-hi acompanyat». I a Innovamat, això ens ho hem pres molt seriosament. Tant, que amagades entre bastidors hi ha més de 300 persones fent possible aquest viatge. Ara, on anem? On volem arribar? Per nosaltres, l’Ítaca d’aquest viatge és una societat matemàticament competent, que entengui les matemàtiques com una eina per comprendre i gaudir més del món. I per transformar-lo, és clar! I qui ho ha d’aconseguir? Vosaltres, docents, que estimeu les matemàtiques tant com les estimem nosaltres.

Així que moltes, moltes gràcies per pujar avui al vaixell i formar part d’aquesta tripulació. Veure-us les cares, treballar junts, colze a colze, sentir-vos a prop, fa molt més plaent la travessia.

I ja sabem que no sempre bufarà el vent. Però estigueu convençuts que, quan calgui, traureu els rems i remareu. I nosaltres remarem també al vostre costat. Ens encanta remar! Així vam començar el 2017, de fet! Sense ni una mica de vent, i remant, perquè teníem la convicció clara, i la seguim tenint, que una bona educació matemàtica és essencial per millorar el món.

Així que bona travessia, amics i amigues, que els vents us siguin propicis, i que les matemàtiques us cuidin tant com vosaltres les cuideu a elles.

  • Anna Llobet

    Redactora de continguts i comunicadora. Mentre estudiava a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona es va adonar de la importància de la comunicació per transmetre coneixements i emocionar. Sempre ha estat molt interessada en el món de l’educació i en els valors al voltant de l’aprenentatge matemàtic: «Les mates també són un llenguatge per explicar el món.»

Entrades recents

Subscriu-te al butlletí

Rep totes les nostres novetats i continguts exclusivament al teu correu.