Skip to content

Celebrem junts el Dia Mundial del Docent

dia-mundial-docent

Si haguessis d’escollir el docent que més empremta t’ha deixat, a qui escolliries i per què? Nosaltres ens hem fet aquesta pregunta i hem posat les nostres respostes en comú. I saps què? Més enllà dels ensenyaments teòrics, tots coincidim en el fet que el que més recordem són la passió, l’afecte, la paciència i el sentit de l’humor dels nostres professors.

La docència va més enllà de la teoria

El paper del docent a l’aula traspassa generacions, llibres de text i activitats. Parla de valors, de gestió emocional, d’empatia i de lideratge. De reforç positiu, de creixement personal i de les habilitats socioafectives (enllaç al post competències), que tantes vegades hem mencionat en aquest blog.

Mira aquest vídeo i convenç-te:

El Dia Mundial del Docent

Des de 1994, el 5 d’octubre és una data molt assenyalada al calendari. Es tracta del Dia Mundial del Docent i commemora l’acceptació de la Recomanació de l’OIT (Organització Internacional del Treball) i la Unesco en relació amb la Situació del Personal Docent (1966). S’hi recullen la regularització dels docents quant a formació, drets, reconeixements i contractació.

Cada any la Unesco organitza unes jornades basades en un tema central per celebrar aquest dia. Per exemple, les dels anys anteriors van ser: «Els docents en el centre de la recuperació de l’educació» (2021), «Docents: liderar en situacions de crisi, reinventar el futur» (2020), i «Joves docents, el futur de la professió» (2019).

Aquest any, el 2022, el tema central de les jornades és:

Consulta el programa complet aquí.

Uneix-te a la festa!

En aquesta jornada es debatrà sobre com els docents estan transformant l’educació, sobre el suport que necessiten per desplegar plenament el seu talent i vocació, i per repensar el camí que queda per recórrer pel que fa a la professió a escala mundial. 

Pots unir-te a la conversa o seguir les ponències a les xarxes amb els hashtags:

#DiaMundialDelsDocents #WorldTeachersDay

I si t’hi animes, grava’t en vídeo agraint al docent que més t’ha marcat la seva labor. No t’oblidis de mencionar-nos (@innovamat_cat) perquè puguem compartir-ho i, qui sap? Potser arriba al seu destinatari… I el que està clar és que servirà per animar i motivar altres docents. Així que: uneix-te i celebra amb nosaltres el Dia Mundial del Docent!

  • Anna Llobet Pérez

    Redactora de continguts i comunicadora. Mentre estudiava a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona es va adonar de la importància de la comunicació per transmetre coneixements i emocionar. Sempre ha estat molt interessada en el món de l’educació i en els valors al voltant de l’aprenentatge matemàtic: «Les mates també són un llenguatge per explicar el món.»

Entrades recents

Subscriu-te a la Newsletter

Rep totes les nostres novetats i continguts exclusivament al teu email.