Benvinguts a les jornades #confiMATHS

Estimades i estimats mestres, des d’Innovamat i gràcies a la col·laboració de les nostres estimades Cecília Calvo i Laura Morera, us hem preparat el #confiMATHS, una formació pensada acompanyar-vos durant els dies que va durar l’#emquedoacasa i que hem decidit mantenir oberta per tots/es els que us vulgueu formar en didàctica de les matemàtiques. 

Cecília CalvoLaura Morera

Sessions:

Sessió 0. Introducció

Sessió introductòria en la qual la Laura parla sobre com entenem l’aprenentatge de les matemàtiques a Innovamat. De la importància de la manipulació, l’experimentació i la conversa matemàtica rica durant la gestió de l’aula. A més, ho experimentarem amb alguna activitat.

Sessió 1. Parlem sobre el currículum de primària

Sessió en la qual parlem sobre l’estructuració del currículum de primària: Continguts, competències, idees centrals… mirarem de treure’n l’entrellat!

Sessió 2. Repte I

La Laura ens ajuda a esprémer al màxim un repte matemàtic, la seva gestió a l’aula i la seva avaluació competencial.

Sessió 3. Numeració i Càlcul

Amb la Cecília, repassem conceptes fonamentals dins d’aquest bloc contingut per als diferents cicles. Parlem de:

  • Salts vs. Descomposició a cicle inicial
  • Les taules de multiplicar a cicle mitjà
  • La pràctica productiva a cicle superior

Sessió 4. Repte II

Nou repte matemàtic amb la Laura per esprémer.

Sessió 5. Les matemàtiques a infantil

Com estructurar-les, de quina manera? Aquestes qüestions i més seran l’objectiu central de la sessió de cloenda.

Sessió 6. Com gestionar activitats riques a l’aula

La Laura ens explica com és d’important el paper del docent a l’hora de fer activitats a classe. Ens fa reflexionar si la riquesa l’aporta el contingut de l’activitat o la gestió que es fa d’aquesta.

Sessió 7. Trajectòria d’activitats riques en geometria

La geometria és molt més que saber classificar les figures. La Laura Morera ens explica com preparar un seguit de sessions riques en geometria compostes d’activitats competencials i significatives.

Sessió 8. Més enllà del càlcul exacte, l’estimació 

L’estimació és una part de la Numeració i el Càlcul que els adults fem servir constantment en el nostre dia a dia. Li estem donant la importància que es mereix a les nostres classes? La Cecilia Calvo ens mostra quina és la seva visió i ens proposa activitats riques.

Sessió 9. De les operacions multiplicatives a la divisibilitat

La Cecilia Calvo ens presenta les idees clau que hi ha darrere les operacions multiplicatives, perquè és important treballar la divisibilitat i ens mostra algunes activitats per portar a l’aula.

Sessió 10. Gestió de les activitats

En aquesta última sessió de #confiMATHS de la temporada, la Cecilia Calvo i la Laura Morera ens expliquen com fer una gestió efectiva de l’aula de matemàtiques. Construir el coneixement en grup, tot basant-nos en la manipulació i la conversa rica, no és tan complicat com podríem pensar de vegades!

A més recordeu que teniu disponibles els vídeos de les nostres càpsules de formació al nostre canal de YouTube.

Esteu atents i atentes a les nostres xarxes i a aquest mateix blog, que us anirem informant de tot 😉