Skip to content

App Innovamat: pràctica digital

Práctica digital App Innovamat

L’ús de les pantalles i dispositius electrònics a l’aula és un tema controvertit. Des d’Innovamat, després de reflexionar i cercar assessorament d’experts en l’àmbit, apostem clarament per fer un ús (moderat) de la tecnologia educativa, i per això proposem uns minuts de pràctica sistemàtica setmanal a través de l’app. Aquesta decisió, conscient i meditada, la fonamentem al voltant de dos punts argumentals:

D’una banda, les pantalles formen part de la nostra vida, en entorns de lleure i laborals. Si amaguem aquesta realitat als infants, sorgeix el perill que, quan descobreixin aquesta tecnologia, no disposin de les eines per interaccionar-hi de manera responsable. Pensem, per tant, que l’escola és on els infants poden acostar-se millor a la gestió conscient de les pantalles i familiaritzar-se amb els usos educatius que aquestes poden tenir. A més, la majoria de currículums oficials posen molt d’èmfasi en el desenvolupament de la competència digital, i cada vegada més.

D’altra banda, la tecnologia juga un paper clau per facilitar la tasca docent. L’app permet personalitzar l’aprenentatge, ja que ofereix un itinerari on la progressió dels apartats respon al que fa l’alumne, amb correccions en temps real i informes individuals que faciliten l’avaluació. A més, si l’alumne s’equivoca, l’app permet oferir ajudes molt pensades didàcticament, difícils de gestionar amb tot el grup davant d’una fitxa en paper. L’app també controla la variable temporal, és a dir, permet limitar el temps de resposta, o mesurar quanta estona es passa un alumne en un determinat apartat, i actuar en conseqüència. Per últim, les possibilitats de l’entorn dinàmic que ofereix l’app fan possible practicar continguts difícils de presentar en paper, com ara la visualització 3D, l’estimació d’angles o la localització d’enters sobre la recta numèrica.

Acompanya des de casa amb Bmath

Amb Bmath podran practicar matemàtiques de forma divertida i autònoma.

Una App que ofereix un algortime adaptat al ritme de cada infant, dirigida a nens i nenes entre 3 i 12 anys.

  • Albert Vilalta

    És enginyer de formació i professor de matemàtiques per vocació. Actualment, és professor a la Facultat d’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i està acabant un doctorat en didàctica de les matemàtiques. Combina la seva tasca universitària amb formacions de professorat i, sobretot, amb responsabilitats de recerca, comunicació i conceptualització al departament didàctic d’Innovamat.

Entrades recents

Subscriu-te al butlletí

Rep totes les nostres novetats i continguts exclusivament al teu correu.