Skip to content

AcTRIvitat 2. Dictat geomètric

Si voleu saber què són i com proposem gestionar aquestes tasques, podeu consultar aquest enllaç.

Continguts més rellevants: Espai i forma, geometria, vocabulari geomètric, comunicació


I. Plantegem i comencem a pensar!

 

Provem de dictar un dibuix geomètric!

Pretenem que els infants posin a prova el seu vocabulari mentre intenten dictar el dibuix proposat. Podem demanar-los que ens enviïn els dibuixos i, sobretot, notes de veu amb els seus dictats, perquè és interessant reflexionar amb ells i elles sobre quines paraules tenen assolides i quines no, i sobre la precisió amb què es comuniquen.

Algunes de les paraules que haurien d’aparèixer als dictats són: cercle (i no rodona), quart, parts iguals, rectangle, paral·lelogram, triangle rectangle, dreta, esquerra, a dalt, a baix, etc.


II. Comprovem i seguim pensant!

 

Us toca dibuixar a vosaltres!

Pretenem que els infants prenguin consciència de la importància en la precisió del vocabulari, quan s’enfrontin a la tasca de dibuixar el que es dicta al vídeo que, intencionadament, no és del tot concís. Així, també fomentem que pensin en les diferents possibilitats que s’obren per qui dibuixa quan dictem sense concretar massa. Per exemple, el quadrat pot estar descansant sobre un costat o sobre un vèrtex, i la seva meitat pintada pot tenir diverses formes.


III. Reflexionem i anem més enllà!

 

Pretenem que els infants, amb la repetició del dictat, reforcin la idea que, com més precises són les instruccions quan dictem, més tancat és el dibuix resultant. Alhora, posem a prova la seva capacitat de seguir instruccions complexes amb una gran varietat de vocabulari geomètric. En qualsevol cas, no pretenem que els infants facin el dibuix perfectament, ni tampoc que, a partir d’ara, els seus dictats siguin tan precisos com l’exemple, però sí que reflexionin sobre la seva competència comunicativa i de representació. En qualsevol cas, podem demanar-los que ens enviïn els seus dibuixos, i els podeu compartir amb nosaltres a través de les xarxes socials (Twitter: @innovamat_cat; Instagram: @innovamat) sota l’etiqueta #dictemgeometria.

Entrades recents

Subscriu-te al butlletí

Rep totes les nostres novetats i continguts exclusivament al teu correu.