Skip to content

Activitats matemàtiques per a Sant Jordi: Punts de llibre

Matemàtiques Sant Jordi

Arriba Sant Jordi, i per celebrar-ho hem preparat activitats matemàtiques per a totes les edats! La lectura és una eina fonamental per ampliar el nostre coneixement i estimular la imaginació i la creativitat. Per això, us proposem diferents activitats, per petits i grans, per unir la lectura i les matemàtiques, creant punts de llibre matemàtics!

Activitat matemàtica: Les històries de la rosa de Sant Jordi

Per celebrar el dia de Sant Jordi, compartim amb vosaltres una activitat matemàtica. En aquesta, heu d’escollir una de les tres històries de la rosa per resoldre el repte del  punt de llibre matemàtic.

Coneixes en Leo i la Gali? Ells són els protagonistes de les històries de la rosa de Sant Jordi:

 • El mapa de la rosa

El Leo i la Gali, han trobat el mapa de la rosa. Diu la llegenda que si segueixen les coordenades del mapa, aconseguirem trobar el dibuix que s’amaga en el punt de llibre de Sant Jordi.

Els ajudes a resoldre l’enigma?

 • El codi de la rosa

El Leo i la Gali, han trobat els fragments perduts del codi de la rosa. Diu la llegenda que si segueixen les instruccions del codi, aconseguirem trobar el dibuix que s’amaga en el punt de llibre de Sant Jordi.

Els ajudes a resoldre l’enigma?

 • El valor de la rosa

En Leo i la Gali s’han endinsat en una aventura per descobrir el valor de la rosa. En el camí, s’han trobat tres elements més: un llapis, un llibre i un drac.

Diu la llegenda que per descobrir el valor de cada element hem de fer deduccions! Els nombres indiquen la suma dels valors dels elements de cada fila o columna.

Els ajudes a resoldre l’enigma?

En Leo i la Gali tenen moltes ganes de veure com queden els vostres punts de llibre!

Aquí pots veure les solucions dels reptes matemàtics.

Activitat matemàtica per a infants de 3 a 9 anys: Escull el teu personatge i converteix-lo en un punt de llibre!

Per als més petits, us proposem una activitat geomètrica i manipulativa. Fixeu-vos que treballa una part del pensament computacional, una habilitat clau per resoldre problemes de manera eficient i lògica que, entre altres coses, implica descompondre problemes complexos en components més petits, desenvolupar algorismes per solucionar-los i incentivar la creativitat. Amb aquesta activitat, treballarem:

 • L’abstracció per ignorar els detalls innecessaris i generalitzar.
 • La descomposició de problemes complexos en parts més petites.
 • El pensament algorítmic necessari per interpretar una sèrie d’instruccions ordenades que els portin a un resultat concret i predictible.
 • La creativitat i l’adaptació de representacions.

En Newt, en Bru, en Solver, la Fibi i la Geo es moren de ganes d’acompanyar-vos en les aventures dels vostres llibres i contes!

Sant Jordi primària

Activitat matemàtica a partir de 9 anys: Descobreix el teu punt de llibre teixint frisos!

Per als més grans, us oferim l’oportunitat de fer un punt de llibre amb frisos matemàtics. Un fris és una composició geomètrica que es crea quan es repeteixen figures o grups de figures successivament. És a dir, que es mostren seguint un patró. Amb aquesta activitat, treballarem:

 • La geometria, a través de la descoberta de patrons i simetries.
 • La percepció visual i comprensió espacial.
 • La creativitat i la imaginació, intentant descobrir com serà la composició final.
 • El raonament i l’argumentació a través de l’exploració, comprensió i descripció de les propietats matemàtiques i patrons que observem.
Sant Jordi Secundària

Us animem a descarregar-vos les plantilles per dur a terme aquestes activitats i a compartir el resultat final amb nosaltres a través de les xarxes! Esperem que gaudiu i que us ajudin a comprendre la importància de la lectura i de les matemàtiques en la vida quotidiana, i a no perdre mai més el fil de la lectura del llibre que teniu entre mans!

Molt bona diada de Sant Jordi! 🌹

Entrades recents

Subscriu-te al butlletí

Rep totes les nostres novetats i continguts exclusivament al teu correu.