Skip to content

Activitats matemàtiques per a Sant Jordi: Punts de llibre

Matemàtiques Sant Jordi

Arriba Sant Jordi, i per celebrar-ho hem preparat activitats matemàtiques per a totes les edats! La lectura és una eina fonamental per ampliar el nostre coneixement i estimular la imaginació i la creativitat. Per això, us proposem una activitat per als més petits i una per als més grans per unir la lectura i les matemàtiques, creant punts de llibre matemàtics!

Activitat matemàtica per a infants de 3 a 9 anys: Escull el teu personatge i converteix-lo en un punt de llibre!

Per als més petits, us proposem una activitat geomètrica i manipulativa. Fixeu-vos que treballa una part del pensament computacional, una habilitat clau per resoldre problemes de manera eficient i lògica que, entre altres coses, implica descompondre problemes complexos en components més petits, desenvolupar algorismes per solucionar-los i incentivar la creativitat. Amb aquesta activitat, treballarem:

  • L’abstracció per ignorar els detalls innecessaris i generalitzar.
  • La descomposició de problemes complexos en parts més petites.
  • El pensament algorítmic necessari per interpretar una sèrie d’instruccions ordenades que els portin a un resultat concret i predictible.
  • La creativitat i l’adaptació de representacions.

En Newt, en Bru, en Solver, la Fibi i la Geo es moren de ganes d’acompanyar-vos en les aventures dels vostres llibres i contes!

Sant Jordi primària

Activitat matemàtica a partir de 9 anys: Descobreix el teu punt de llibre teixint frisos!

Per als més grans, us oferim l’oportunitat de fer un punt de llibre amb frisos matemàtics. Un fris és una composició geomètrica que es crea quan es repeteixen figures o grups de figures successivament. És a dir, que es mostren seguint un patró. Amb aquesta activitat, treballarem:

  • La geometria, a través de la descoberta de patrons i simetries.
  • La percepció visual i comprensió espacial.
  • La creativitat i la imaginació, intentant descobrir com serà la composició final.
  • El raonament i l’argumentació a través de l’exploració, comprensió i descripció de les propietats matemàtiques i patrons que observem.
Sant Jordi Secundària

Us animem a descarregar-vos les plantilles per dur a terme aquestes activitats i a compartir el resultat final amb nosaltres a través de les xarxes! Esperem que gaudiu i que us ajudin a comprendre la importància de la lectura i de les matemàtiques en la vida quotidiana, i a no perdre mai més el fil de la lectura del llibre que teniu entre mans!

Molt bona diada de Sant Jordi!

Entrades recents

Subscriu-te al butlletí

Rep totes les nostres novetats i continguts exclusivament al teu correu.