Skip to content

Benvinguts als recursos de 5è de primària

Hola!

Si formeu part d’una família amb un infant a 5è de primària, aquesta entrada del bloc us servirà per orientar-vos entre les diverses opcions que proposem en resposta a la situació excepcional que vivim.

Innovamat som un projecte jove: només fa tres cursos que servim la nostra proposta a les escoles. Com que ens agrada fer les coses bé, recollint el feedback de les escoles, preferim desenvolupar la proposta a poc a poc. És per això que, de moment, tenim desenvolupat de 1r fins a 4t de primària. Però no ens aturem i, a partir del setembre vinent, també oferirem a les escoles una proposta per Educació Infantil, una per 5è i una per 6è de primària. De totes maneres, aquesta darrera setmana hem rebut molts missatges de famílies amb infants a Educació Infantil o a Cicle Superior que ens demanaven idees. Ho comprenem, i és per això hem decidit avançar alguns dels recursos que estem desenvolupant.

És ben probable que les matemàtiques tal com les veurem no s’assemblin gaire a com les vau viure vosaltres. És per això que, abans de concretar cap proposta, us volem donar un consell. Escolteu amb curiositat com s’enfronten a les tasques els vostres infants, i intenteu sempre fer preguntes com ara: Què fas? Com ho fas? De quina manera ho penses?

Dit això, a partir del dilluns 23 de març, us oferim el següent:

  • Reptes d’Aventures, la dinàmica d’aula setmanal que ens serveix per construir destreses i coneixements de geometria, mesura, estadística o probabilitat. Cada sessió està pensada per durar aproximadament una hora setmanal.
    Us oferim la guia didàctica pels mestres, adaptada per a casa: dues pàgines on es proposen les activitats, el material necessari (també adaptat) i la gestió que us recomanem per tal de conduir la sessió. Us recomanem llegir-ho tot amb calma abans de posar-vos-hi amb els infants. Si voleu informació de més profunditat didàctica sobre les Dimensions del currículum oficial a les quals es fa referència, podeu llegir aquest fil de Twitter: https://twitter.com/innovamat_cat/status/1174703423251537921
  • Activitats de ciències, gràcies als nostres companys d’@e_x_plorium. Cada activitat pot tenir una durada variable, i us oferim la guia didàctica adaptada per a casa: s’hi proposen les activitats, el material necessari i la gestió que us recomanem per tal de conduir la sessió.

Us recomanem fer només les activitats del curs que correspongui al vostre infant, tot i que podeu consultar les propostes d’altres cursos per fer adaptacions o buscar més idees.

Entrades recents

Subscriu-te al butlletí

Rep totes les nostres novetats i continguts exclusivament al teu correu.